Ontwikkeld door GGZ-psychologen

i

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Maakt gebruik van een hartslagmeter

In ons vorige blog werd de helpende werking van stress beschreven. Het kan echter ook gebeuren dat ons lichaam op zoek is naar een nieuwe balans, doch dat deze niet gevonden wordt. Het stress systeem raakt dan ontregeld. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat er dan ook allerlei andere regelmechanismen van slag raken. Hierdoor kunnen we gevoeliger worden voor infectieziektes, psychische klachten krijgen, een groter risico op hart- en vaatziekten ontwikkelen, slaapproblemen oplopen etc. Op eigenlijk elk orgaansysteem kan het ontregelde stress-systeem een negatief effect hebben.

Christina van der Feltz-Cornelis heeft deze allemaal beschreven in haar boek ‘Het stressbeeld’. Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over het (ontregelde) stress systeem en wat daaraan te doen!

Neem nu de stap naar een stress-vrij leven!

Wil je ook een krachtige methode ontwikkelen om stress te herkennen en te verminderen? Met ons DIY-stress programma leer jij technieken hoe je de stap naar een stress-vrij leven kunt gaan maken. Benieuwd of ons DIY-stress programma bij jou past? Probeer dan onze gratis stresstest. Wil je meer informatie? Bekijk dan ons DIY-stress programma whitepaper of neem contact met ons op. Zet vandaag de eerste stap naar een stress-vrije toekomst samen met MindKing.

Dit blog verscheen eerder op de website van ons moederbedrijf GGZ Heuvelrug.