Ontwikkeld door GGZ-psychologen

i

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Maakt gebruik van een hartslagmeter

Het is goed dat we door spanning niet in slaap vallen. Als we in een gevaarlijke omgeving zijn is het namelijk heel belangrijk om alert te zijn op wat er gebeurt. En als we dan toch in slaap vallen, dat dit maar een lichte oppervlakkige slaap is. Hierdoor worden we bij het minste of geringste teken van gevaar wakker en kunnen we daar op reageren.

Door langdurig uit evenwicht te zijn raakt het stress systeem ontregeld. Een van de klachten die dan vaak optreedt is slapeloosheid of verslechtering van de slaapkwaliteit. Door dit slechte slapen raken we nog verder uit balans. Daardoor wordt het stress systeem nog verder ontregeld en gaan we vervolgens nog slechter slapen. Er ontstaat een moeilijk te doorbreken vicieuze cirkel. Het slechte slapen is dan verre van functioneel en zorgt dus voor verdere ontregeling van ons lichaam.

Bovengenoemd probleem komen we vaak tegen bij de cliënten die hulp zoeken bij MindKing. Dit inspireerde de medewerkers tot het op zoek gaan naar een oplossing voor dit probleem. Aangezien oplossingen vaak niet binnen de binnen de huidige denkkaders gevonden worden is daarvoor een partner buiten de huidige medische wereld gezocht. In een volgende blog meer hierover.

De start naar een stress vrije toekomst

Wil je zo snel mogelijk een oplossing hebben? Bekijk dan ons DIY-stress programma, dat exclusief is ontworpen om je te ondersteunen bij het reguleren van je stressniveau gedurende de hele dag. Ontdek effectieve technieken om beter met stress om te gaan en creëer een gezonder, gebalanceerd leven. Benieuwd naar of het DIY-stress programma bij jou past? Doe dan de gratis stresstest!

Wil je meer informatie? Bekijk ons DIY-stress programma white paper of neem contact met ons op! We staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Zet vandaag de eerste stap op weg naar een goede nachtrust en een leven vol welzijn en evenwicht!

Dit blog verscheen eerder op de website van ons moederbedrijf GGZ Heuvelrug.