Ontwikkeld door GGZ-psychologen

i

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Maakt gebruik van een hartslagmeter

Ons lichaam is voortdurend op zoek naar een natuurlijke balans. Onze omgeving zorgt er echter voor dat we steeds weer uit balans raken. Gelukkig hebben we als mens een groot aantal mechanismen ontwikkeld om weer terug in balans te komen. De stress respons helpt daarbij!

Met ons brein kunnen we zelfs bedenken dat er mogelijk gevaar gaat komen. Ons lichaam reageert daarop ook met stress. We worden meer alert en kunnen daardoor het mogelijke gevaar en disbalans afwenden!

Kelly McGonigal vertelt in haar inspirerende TedTalk over een onderzoek waaruit blijkt dat de stress respons ook gepaard gaat met de afgifte van oxytocine. Hierdoor zoeken we tijdens stress naar sociale steun, wordt de binding hechter en neemt onze veerkracht toe. Daarnaast vertelt ze dat het belangrijk is om de stress die we ervaren als helpend te gaan zien. Het ervaren van deze stress leidt dan tot meer kracht!

Reguleer stress samen met MindKing

Ben jij klaar om jouw stressniveau onder controle te krijgen? Samen met ons DIY-stress programma is dit mogelijk! Leer nieuwe technieken om stress om te reguleren en een stressvrije toekomst te creëren. Benieuwd of het DIY-stress programma bij jou past? Probeer dan onze gratis stresstest! Wil je meer informatie? Bekijk dan ons DIY-stress programma whitepaper of neem contact met ons op. Werk naar een stressvrije toekomst samen met MindKing.

Dit blog verscheen eerder op de website van ons moederbedrijf GGZ Heuvelrug.