Ontwikkeld door GGZ-psychologen

i

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Maakt gebruik van een hartslagmeter

Beter in slaap vallen: 6 tips en een slaaprobot!

jan 9, 2019

Beperken van stimuli is het meest effectieve middel tegen chronische slapeloosheid. Dit blijkt onder andere uit studies gepubliceerd in Behavior Modification (1998) en gedaan door de Amerikaanse Academy of Sleep Medicine (2006). Op de volgende manier kun je deze stimuli verminderen, om beter in slaap vallen:

  1. Draai je wekker om. Heb je een klok of wekker in je kamer, draai deze om, zodat je die niet kunt zien.
  2. Blijf op tot je je slaperig voelt, je moet gapen, je ogen zwaar worden en je wegzakt.
  3. Als je na 20 minuten nog steeds wakker bent: sta op en ga dan iets saais of kalmerend doen: een ontspanningsoefening. Kijk in ieder geval niet naar een beeldscherm!
  4. Blijf op tot je je weer slaperig voelt en ga daarna naar bed.
  5. Herhaal de stappen 2 tot en met 4 tot je in slaap valt.
  6. Sta elke dag op hetzelfde tijdstip op. Zo went je lichaam aan een vast schema en val je ’s avonds vlotter in slaap.

Beter in slaap vallen

Reguleer je stress nu!

Werken deze tips toch niet? Dan zou het kunnen dat er sprake is van chronische stress. Neem de touwtjes in eigen handen en laat chronische stress niet langer je nachtrust beïnvloeden.

Ontdek het unieke DIY-stress programma van MindKing, speciaal ontworpen door GGZ-psychologen om je te helpen je stress-systeem 24 uur per dag te reguleren. Leer effectieve technieken om beter met stress om te kunnen gaan. Benieuwd of ons DIY-programma bij jou past? Doe dan de gratis stresstest!

Wil je toch meer informatie over ons DIY-programma? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze DIY-stress programma whitepaper. Neem de eerste stap naar een goede nachtrust en een gezonder, gebalanceerd leven!

Volg ons op social media: