Ontwikkeld door GGZ-psychologen

i

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Maakt gebruik van een hartslagmeter

Chronische stress verminderen: DIY
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 199,-

 

 

Inleiding

Iedereen heeft weleens last van stress. Zeker in de drukke maatschappij waarin we tegenwoordig leven. Zo nu en dan een stressgevoel kan ook niet veel kwaad. Het kan helpen om scherp te blijven in situaties waarin dat nodig is. Maar het wordt wel gevaarlijk als het vaker voorkomt en het omslaat in chronische stress…

Stress is van oudsher een verdedigingsmechanisme van ons lichaam. Bij stress komen de hormonen adrenaline en cortisol vrij. Deze hormonen zorgen voor een versnelde doorbloeding (het hart gaat sneller pompen) en voor meer zuurstof in de hersenen. Ook heeft stress een positief effect op andere lichamelijke functies (zoals de stofwisseling en het immuunsysteem). Hierdoor zijn we, als mens, in staat om ons aan te passen aan een veranderende omgeving en te reageren op gevaar. Blijft ons lichaam voor een langere periode in een gestresste toestand dan raken we uitgeput en ontstaan allerlei klachten en problemen. We zijn dan juist niet meer in staat om adequaat te reageren op veranderingen in onze omgeving. Ook neemt het risico op lichamelijke problemen en ziektes dan toe. Zo wordt bijvoorbeeld de productie van cholesterol verhoogd. Dit vergroot het gevaar op hart- en vaatziektes en de kans op overgewicht. Als je aan chronische stress leidt, kun je je voorstellen dat dit zeer slecht voor je gezondheid is.

Deze training
Met het online programma van deze training leer je hoe je door middel van Heart Rate Variability je stress niveau kan beïnvloeden. De training bestaat uit 5 sessies. Elke week krijgt u een nieuwe sessie toegestuurd. Het werkt vaak het beste als u de inhoud van de sessie met iemand uit uw omgeving bespreekt. De opdrachten zijn een uitnodiging om aan de slag te gaan met observeren van uzelf en het uitproberen van een andere manier om met stress om te gaan.

Indien u vragen heeft over deze training dan kunt u terecht bij een van onze MindExperts, info@mindking.nl.

Veel succes bij het aanleren van vaardigheden om uw stress systeem te beïnvloeden!

De MindExperts van MindKing