Kings aanpak

Stress kan erg ontregelen. Ontregelen en leiden tot allerlei klachten. Hoofdpijn, maagklachten, slaapproblemen, psychische problemen en ga zo maar door. Heel vaak leiden deze klachten ook weer tot stress en is een zichzelf versterkende cirkel ontstaan. Dit doorbreken is dan erg lastig. Als u naar een dokter of psycholoog gaat, wordt vaak alleen de klacht behandeld en niet de achterliggende ontregeling. Dergelijke trajecten verlopen hierdoor vaak erg moeizaam. Bij MindKing doen we dat anders. Door ons te richten op het ontregelde stress-systeem is deze aanpak een zeer waardevolle aanvulling op de reguliere klachtgerichte behandeling!

Door de training bij bij MindKing leert u om het ontregelde stress-systeem weer in balans te brengen. Daarvoor hebben we verschillende modules ontwikkeld:

Module I: ‘Basic Sleep’

In deze module leert u uw stress-systeem beter kennen en daardoor ook beter beïnvloeden. Chronische stress is zowel overdag als ’s nachts erg ontregelend. In deze module richt u zich met name op de invloed van chronische stress op het slapen. Met name in de nachtelijke uren leidt chronische stress tot wakker liggen en minder uitgerust zijn. De veerkracht gaat dan achteruit. Vandaar dat u tijdens deze behandeling de zeer effectieve behandelmethode GGTi aangeboden krijgt. Deze combineert u met de de nieuwste technische hulpmiddelen, zoals de slaaprobot van Somnox. Door dit alles gaat u het slapen verbeteren!

In de module ‘Basic Sleep’ ontwikkelt u de volgende vaardigheden:

  1. U gaat onderzoeken hoe u de slaaprobot van Somnox zo goed mogelijk kunt inzetten om uw slaap te verbeteren. U krijgt daarbij maximale digitale ondersteuning en ondersteuning van onze trainers.
  2. Daarnaast krijgt u de module CGT en SLAAP. Dit is een combinatie van een online en face-to-face behandeling. U leert daardoor om met zo goed mogelijk met slapeloosheid om te gaan.
  3. Onderzoek naar het effect van de aangeboden methode. Dit door middel van het invullen van vragenlijsten. U krijgt daardoor feedback over het effect van hetgeen u aan het trainen bent. De resultaten worden ook gebruikt om de effectiviteit van de methode te meten en onderzoeken.

CGTi: een bewezen en effectieve behandeling voor slaapklachten!
Cognitieve gedragstherapie (cgt) is sinds meer dan tien jaar de eerste keuze voor behandeling van slaapklachten bij volwassenen. Recentelijk is in Nederland ook de effectiviteit van cgt bij slaapklachten voor adolescenten vastgesteld via zowel groeps- als internettherapie. Daarnaast is met de invoering van de DSM-5 de classificatie van insomnia als primair of secundair losgelaten en kan insomnia altijd worden behandeld ongeacht eventuele andere stoornissen.

Aanpak
De duur van deze training bedraagt 6 weken. De trainingen worden gegeven door hoog opgeleide professionals met veel ervaring op het gebied van stressreductie en psychische klachten.

Deze module ‘basic sleep’ wordt gegeven in een groep van maximaal 5 personen. Dit omdat het onze ervaring is dat de effectiviteit van de training dan wordt vergroot. Wilt u liever een individuele, op maat gerichte aanpak, dat kan ook! Via de module “advanced” wordt een op uw maat gericht trainingsprogramma gemaakt!

Datum, tijdstip en locatie
De volgende training start op vrijdag 6 september.
Data: 6 september, 13 september, 20 september, 27 september, 4 oktober en 11 oktober 2019.
Tijdstip: van 9.00 tot 10.30 uur.
Locatie: MindKing, 1e etage Gezondheidscentrum de Bosrand
Adres: Arnhemse Bovenweg 285n, Driebergen Rijsenburg
Telefoon: 0343 522667

Kosten
De kosten voor deze module bedragen 495 euro. Mogelijk is uw werkgever geïnteresseerd om u te helpen bij het terugdringen van de slaapklachten, het komt uw flexibiliteit, creativiteit en aandacht ten goede!

Uniek: 24 uurs stress reductie!
MindKing is een intensieve samenwerking aangegaan met Somnox. Dit bedrijf heeft de slaaprobot ontwikkeld. Dit is een revolutionaire uitvinding waarmee u tijdens het inslapen het stresssysteem op een positieve manier kunt beïnvloeden!

Tijdens de training kunt u gebruik maken van deze robot. We onderzoeken samen met u het effect van deze interventie. Samen met de in de basic module genoemde middelen, krijgt u dus de mogelijkheid om 24 uur per dag uw stress niveau te reguleren!

Module II: ‘Basic Sleep & Stress Reduction’

Door middel van deze module leert u het stress systeem zowel ’s nachts als overdag op een positieve manier te beïnvloeden. Door deze module maakt u zich dus de vaardigheden eigen zoals genoemd onder de module ‘basic sleep’. Het grote voordeel van module II is, dat deze is uitgebreid met een programma waarbij je overdag, met behulp van heart rate variability, je stress niveau leert reguleren.
Door middel van biofeedback wordt de mate van stress gemeten. Vervolgens leert u verschillende technieken om uw stress systeem te reguleren. Hierdoor gaat u steeds meer grip ervaren over het ontregelde stress-systeem.

Aanpak
Naast de groepsgewijze aanpak, zoals genoemd onder de basic module, krijgt u 4 sessies van 1 uur aangeboden waarin u door middel van HRV en biofeedback uw stress systeem leert te reguleren.

Data en plaats
Zie daarvoor module ‘basic sleep’. Daarnaast worden in deze periode met uw HRV coach 4 individuele sessies van een uur ingepland. Samen met u wordt gekeken welke locatie van MindKing het beste past.

Kosten
De kosten voor deze module bedragen 995 euro. Mogelijk is uw werkgever geïnteresseerd om u te helpen bij het terugdringen van de slaapklachten, het komt uw flexibiliteit, creativiteit en aandacht ten goede!

Stress reductie door middel van biofeedback!
HRV, in het Nederlands de hartslag variabiliteit of hartritme variatie, is de variatie in tijd tussen een serie achtereenvolgende hartslagen. Door middel van de HRV kun je stress op een eenvoudig, snelle en betrouwbare manier meten.
Tijdens de sessies met onze coaches meten wij op deze manier uw stressniveau. Uw coach helpt u daarna een aantal technieken aan om stress te verminderen. Door middel van het meten van de HRV ziet u direct welke technieken voor u wel en welke niet werkzaam zijn!

Module III: Premium Sleep en Stress Reduction

Door module I en II leert u een aantal belangrijke vaardigheden om het stress systeem op een positieve manier te beïnvloeden. Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere vaardigheden die u kunt aanleren om uw stress systeem op een positieve manier te beïnvloeden. Ook kan het zijn dat het lastig voor u is om aan te sluiten bij de data waarop de modules worden gegeven. In al deze gevallen kan een individueel traject bij een van onze MindKing coaches het best passend zijn. Neem contact op met ons secretariaat en plan een afspraak in met een van onze experts. Zij denken dan met u mee en maken samen met u een passend stress reductie programma!

Aanpak
Er wordt een bij u passend stress reductie programma gemaakt. Dit door een van onze MindKing coaches!

Locatie
De afspraak vindt plaats op een van de locaties van MindKing.

Kosten
De kosten bedragen 125 euro per uur. Mogelijk is uw werkgever geïnteresseerd om u te helpen bij het terugdringen van de slaapklachten, het komt uw flexibiliteit, creativiteit en aandacht ten goede!

De 3 zekerheden van MindKing:

24 uur per dag

U krijgt methodes aangereikt waarmee u 24 uur per dag uw stress-systeem kunt beïnvloeden.
 

meten is weten

Op basis van meetgegevens wordt de behandeling bijgesteld en geëvalueerd. Daarnaast wordt zoveel mogelijk evidence based gewerkt.

maatwerk

Iedereen is anders, daarom is het bieden van een op uw maat gerichte aanpak het best werkzaam.