Kings aanpak

Stress kan erg ontregelen. Ontregelen en leiden tot allerlei klachten. Hoofdpijn, maagklachten, slaapproblemen, psychische problemen en ga zo maar door. Heel vaak leiden deze klachten ook weer tot stress en is een zichzelf versterkende cirkel ontstaan. Dit doorbreken is dan erg lastig. Als u naar een dokter of psycholoog gaat, wordt vaak alleen de klacht behandeld en niet de achterliggende ontregeling. Dergelijke trajecten verlopen hierdoor vaak erg moeizaam. Bij MindKing doen we dat anders. Door ons te richten op het ontregelde stress-systeem is deze aanpak een zeer waardevolle aanvulling op de reguliere klachtgerichte behandeling!

Door de training bij bij MindKing leert u om het ontregelde stress-systeem weer in balans te brengen. Daarvoor hebben we verschillende modules ontwikkeld:

DIY-programma: Leer zelf uw stressniveau reguleren

Tijdens dit unieke DIY-programma leert u in 5 sessies hoe u zelf uw stressniveau kunt beïnvloeden en reguleren. Het programma is zorgvuldig samengesteld door onze specialisten, die werkzaam zijn bij GGZ-Heuvelrug. Wekelijks krijgt u een nieuwe sessie toegestuurd, zodat u voldoende tijd heeft om u de bijbehorende oefeningen eigen te maken. En met de meegeleverde HRV-meter krijgt u snel inzicht in uw stressniveau en kunt u nauwkeurig uw vorderingen volgen. Kortom: een perfecte oplossing om in uw eigen tempo binnen korte tijd uw stress onder controle te krijgen!

Module I: ‘Basic Sleep’

In deze module leert u uw stress-systeem beter kennen en daardoor ook beter beïnvloeden. Chronische stress is zowel overdag als ’s nachts erg ontregelend. In deze module richt u zich met name op de invloed van chronische stress op het slapen. Met name in de nachtelijke uren leidt chronische stress tot wakker liggen en minder uitgerust zijn. De veerkracht gaat dan achteruit. Vandaar dat u tijdens deze behandeling de zeer effectieve behandelmethode GGTi aangeboden krijgt. Deze combineert u met de de nieuwste technische hulpmiddelen, zoals de slaaprobot van Somnox. Door dit alles gaat u het slapen verbeteren!

Module II: ‘Basic Sleep & Stress Reduction’

Door middel van deze module leert u het stress systeem zowel ’s nachts als overdag op een positieve manier te beïnvloeden. Door deze module maakt u zich dus de vaardigheden eigen zoals genoemd onder de module ‘basic sleep’. Het grote voordeel van module II is, dat deze is uitgebreid met een programma waarbij je overdag, met behulp van heart rate variability, je stress niveau leert reguleren.
Door middel van biofeedback wordt de mate van stress gemeten. Vervolgens leert u verschillende technieken om uw stress systeem te reguleren. Hierdoor gaat u steeds meer grip ervaren over het ontregelde stress-systeem.

Module III: Premium Sleep en Stress Reduction

Door module I en II leert u een aantal belangrijke vaardigheden om het stress systeem op een positieve manier te beïnvloeden. Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere vaardigheden die u kunt aanleren om uw stress systeem op een positieve manier te beïnvloeden. Ook kan het zijn dat het lastig voor u is om aan te sluiten bij de data waarop de modules worden gegeven. In al deze gevallen kan een individueel traject bij een van onze MindKing coaches het best passend zijn. Neem contact op met ons secretariaat en plan een afspraak in met een van onze experts. Zij denken dan met u mee en maken samen met u een passend stress reductie programma!

De 3 zekerheden van MindKing:

24 uur per dag

U krijgt methodes aangereikt waarmee u 24 uur per dag uw stress-systeem kunt beïnvloeden.
 

meten is weten

Op basis van meetgegevens wordt de behandeling bijgesteld en geëvalueerd. Daarnaast wordt zoveel mogelijk evidence based gewerkt.

maatwerk

Iedereen is anders, daarom is het bieden van een op uw maat gerichte aanpak het best werkzaam.